Ministeerium: parkimise viivistasu on otstarbekas koguda autoomanikelt

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Majandusministeerium peab mõistlikuks, et parkimise viivistasude maksmise eest vastutab autoomanik, mitte selle tegelik kasutaja.

Kui autorendifirmad peavad ebaõiglaseks, et peavad maksma parkimistrahve klientide eest, kes linnatänavatel parkides tasu ei maksa, siis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõuniku Rasmus Ruuda sõnul pole viivistasu ning kiiruskaamera trahvi võrdlemine päris korrektne.

«Suurima lubatud sõidukiiruse ületamise ja teiste liiklusseaduse sätestatud nõuete rikkumise puhul on tegemist süüteoga, mille puhul kohaldatakse karistusseaduses sätestatud nõudeid. Parkimise tasu puhul on tegemist kohaliku omavalitsuse poolt kehtestatud maksuga, mille tasumata jätmisel on parkimisjärelevalvet teostav ametiisikul õigus määrata viivistasu otsus vastavalt liiklusseaduses ja maksukorralduse seaduses sätestatule,» selgitas Ruuda erinevust.

Seetõttu on ministeerium seisukohal, et viivistasu kogumise seisukohast on kõige otstarbekam ja kuluefektiivsem kohustada viivistasu maksma sõiduki omanikku või vastutavat kasutajat. «Me ei pea põhjendatuks, et viivistasu koguja (kohaliku omavalitsus) oleks kohustatud välja selgitama konkreetset isikut, kes parkimistasu maksmata jättis, kuna ainuüksi teadmine, kelle valduses sõiduk mingil ajahetkel oli, ei tõenda veel selle isiku süüd,» ütles Ruuda.

Seetõttu ei pea ministeerium vajalikuks ka liiklusseadusega kehtestatud korda muuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles