Saaremaa Laevakompanii ei taha enam Ruhnu liine teenindada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Ruhnu saarele
Vaade Ruhnu saarele Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Sel nädalal kinnitas Saaremaa Laevakompanii Saare maavalitsusele saadetud kirjas, et loobub vaatamata vahepealsetele läbirääkimistele Ruhnu laevaliinide Pärnu ja Kuressaare suunal teenindamisest.

Maavalitsuse teatel põhjendab laevafirma oma otsust sellega, et riigi poolt eraldatud 3 miljonit krooni pole piisav nende liinide kasumis hoidmiseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Saare maavanem Toomas Kasemaa lubas, et ruhnlased sunnismaiseks ei jää ja kindlasti leitakse juba 1. maiks, kui peaks algama uus navigatsiooniperiood, alternatiivsed transpordivõimalused.

«Luftverkehr Friesland-Harle, mis lendab Ruhnu vahet, on ka suvel nõus jätkama esimeste läbirääkimiste tulemusena ja teiselt poolelt oleme rääkinud ka OÜ-ga Kihnu Madal, kellel on laev Vesta. Ka tema on nõus ja välja pakkunud, et soovib Ruhnu liinil sõita,» rääkis maavanem.

«Praegu kehtiv leping lõpetatakse lepingusuhete rikkumise tõttu Saaremaa Laevakompanii poolt, see on ühepoolne ülesütlemine,» lisas Kasemaa. «Sanktsioone ei ole muud, kui et Saaremaa Laevakompanii ei saa edaspidi piiratud perioodil osaleda riigihangetel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles