ERR.ee: autasustati eesti keelt armastavaid narvalasi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele õpik..
Eesti keele õpik.. Foto: Margus Ansu.

Emakeelepäeva puhul autasustati Tartu Ülikooli Narva kolledžis narvalasi, kes kasutavad aktiivselt eesti keelt, ning tunnustati kirjandivõistluse «Miks mulle meeldib eesti keel» võitjaid.

Üldlevinud arvamuse põhjal pole Narvas eesti keelt tarvis, sest eestlasi elab piirilinnas vähe, kuid Tartu Ülikooli (TÜ) Narva kolledž püüab juba aastaid eesti keele tähtsust tõsta. Seetõttu on juba alates 2003. aastast autasustatud neid narvalasi, kes kasutavad eesti keelt aktiivselt, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Narva kolledži õppekorralduse spetsialist Ljudmilla Prima ütles, et tegelikult on Narvas võimalik eesti keelt rääkida nii linnaasutustes kui ka kauplustes.

«Tänaseks on Narvas palju rohkem eestlasi kui oli varem ja saab kasutada, ja kui me tahame riigikeelt õppida, siis on see võimalus ka Narvas olemas,» ütles Ljudmila Prima.

Pähklimäe gümnaasiumi abiturient Alevtina Kornejeva kinnitas, et ühelt poolt on eesti keel riigi tunnus, aga teiselt poolt avardab selle keele oskus inimese silmaringi ja rikastab sisemaailma.

«Narvas saab eesti keelega hakkama ja see on ka vajalik,» kinnitas Alevtina Kornejeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles