Politsei võttis Olkiluoto tuumajaama juures kinni meeleavaldajaid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olkiluoto tuumajaam Edela-Soomes.
Olkiluoto tuumajaam Edela-Soomes. Foto: SCANPIX

Politseinikud võtsid Edela-Soomes Olkiluto tuumajaama lähistel kinni 25 tuumaenergia vastu meelt avaldanud aktivisti.

Meeleavaldajad toimetati Pori ja Rauma jaoskondadesse. Neid kahtlustatakse politseinikele vastu punnimises, vahendas MTV3. Osa kinnipeetutest on juba ka vabaks lastud.

Tuumaenergiat vastustav ettevõtmine Olkiluoto Blockade algas mõni minut enne kella 5, kui Olkiluoto tuumajaama suunas kulgeva Sorkanmaantie peale kukutati kolm puud, mis seiskasid seal autoliikluse.

Politseinikud tegid maantee puhtaks ja võtsid kinni kolm inimest, keda kahtlustatakse ohtliku olukorda tekitamises.

Poolteist tundi hiljem oli Sohantiele pandud kolmest puutüvest moodustatud kolmjalg. Seal võtsid politseinikud kinni viis inimest.

Lisaks pidasid politseinikud mitmes kohas meeleavaldajaid kinni. Kella 8.20 seisuga oli võetud kinni 25 inimest, kinnitas politseiamet.

Meeleavaldajad on nõudnud tuumajaama lisaehitistest ja kaevandushangetest loobumist. Taoline blokaad korraldati kolmandat korda.

Olkiluoto lähistel patrullib enam kui 80 politseinikku. Korrakaitsejõudude oletusel kestavad meeleavaldused terve tänase päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles