Ministeerium vaatab üle kaadrikaitseväelaste ametikorterite süsteemi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelase vorm kaitseväe logistikakeskuse laos.
Kaitseväelase vorm kaitseväe logistikakeskuse laos. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseministeerium kavatseb üle vaadata praeguse kaadrikaitseväelaste ametikorterite süsteemi, kuna kortereid kasutavad ka need, kel pole selleks seadusega antud õigust ja samas on selle soodustuseta suur hulk ohvitserkonnast, kes seda vajaksid.

Kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul moodustatakse töörühm kaitseväe peastaabi, kaitseministeeriumi ja ohvitserkonna esindajatest, et saada täpne ülevaade ja teha ettepanekuid, kuidas süsteemi muuta, vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

«Mis puudutab suuremat osa, ligi 700 korterit, mida kaadrikaitseväelased kasutavad, siis ma arvan, et siin on väga tähtis saada selles süsteemis selgus, kuidas see soodustus on, kas tulevikus on sinna võimalik mingeid muutusi teha, et see süsteem oleks läbipaistev ja õiglane. Paraku reaalsus on täna selline, et ligikaudu kolmandiku kaitseväelaste osas on seda soodustust võimalik selle korterite arvuga kasutada ja lõviosale kaitseväelastele see soodustus ei laiene, kuna nii palju kortereid ei ole,» rääkis Reinsalu.

«Arvesse võttes seda, et meie kaitseväe palgataset on masu ajal kärbitud, võin küll öelda, et ma ei kavatse langetada mitte ühtegi otsust, mis puudutavad kaadrikaitseväelaste ametikortereid - praeguse süsteemi muutust - kui meil ei ole tagatud see sissetuleku tase, mis võimaldab seda süsteemi muuta,» lisas minister.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles