Selgusid ERNA matka võitjad

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erna matk toimub samaaegselt Erna retkega.
Erna matk toimub samaaegselt Erna retkega. Foto: Mihkel Maripuu

13. ERNA matka raskema, Hauka nime kandnud raja võitis neljapäeva õhtust saadik rajal olnud võistkond Pioneerid ja reede hommikul rajale läinud Tümleri raja võitis meeskond Mahe.

Eriauhind anti välja ka parimale võistkonnale, kus võistlejate seas oli alla 14-aastane matkaline ning selles arvestuses oli parim võistkond Heka, teatas Eesti Skautide Ühing.

Matka alustanud 26 võistkonnast püsis matka lõpuni võistlusarvestuses 19 võistkonda.

Lisaks viiele skautide osalusega võistkonnale moodustavad enamuse ERNA matkal osalejatest matkahuvilised mitmelt poolt Eestist, kellest paljude jaoks on ERNA matk kujunenud iga-aastaseks väljakutseks. Nii tõdes ka mitmekordne matkal osalenu Toomas Tamsar Pärnu Konverentsidest: «ERNA on natuke sõltuvusttekitav kraam, kohe nagu vajadus tekib ennast tühjaks laadida korra aastas – hea seltskond ja Eestimaa suvi – mis sa hing veel tahad.»

Matka kogupikkuseks võistluse võitjaile kujunes seekordsel matkal kasutuses olnud asukohajälgimissüsteemi kohaselt pea 100 km, mis läbiti pooleteise ööpäeva jooksul. Võistluse võitmisel oli aluseks nii matka kontrollpunktides sooritatud ülesannetest saadud punktid, raja läbimise piiraegadest kinnipidamine kui ka vastutegevusest möödapääsemine.

Skautide poolt korraldatud ERNA matkal said osalenud 117 matkahuvilist proovile panna oma orienteerumisoskused, läbida enam kui 10 meetri kõrgusele puude vahele rajatud kõrgseiklusrada, valmistada looduses leiduvatest materjalidest kompass, visata noaga täpsust, lahendada esmaabi- ja päästeülesanne, proovida näitlikku rebasejahti ja läbida takistusrada. Kokku ootas matkalisi ees kümmekond tegevuspunkti, vaheldusrikas matkamaastik ja eriliseks muutis matka ka augustikuule omane öine tähesajune taevas.

ERNA matk on Eesti Skautide Ühingu korraldatud matk, mis toimus juba 13. aastat järjest
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles