Afganistani ja NATO väed nurjasid Kabulis suitsiidirünnaku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseloojang Afganistani pealinna Kabuli kohal.
Päikeseloojang Afganistani pealinna Kabuli kohal. Foto: SCANPIX

Afganistani ja NATO väed nurjasid rea suitsiidirünnakuid, mis pidid toimuma täna Kabulis, tabades viis sissi, kes ametnike sõnul on väidetavalt seotud Pakistani mässulistega.

Rühmitus andis viimast lihvi «pealinna ründamise plaanile» ning öösel toimunud operatsioonis konfiskeeriti hulk lõhkeaineid, pommivööde osi, relvi ja laskemoona, teatasid NATO Julgeolekutagamisjõud (ISAF).

«Keerukad suitsiidirünnakud» kavatseti korraldada Afganistani parlamendis ja teise asepresidendi Mohammad Karim Khalili residentsis, teatas Afganistani luureagentuur.

Üks vahistatuist oli Pakistani kodanik ning kahtlusaluste valdusest leiti Afganistani sõjaväevormid, Pakistani isikuttõendavad dokumendid, valuutat ja mobiiltelefoninumbrid, teatas riiklik julgeolekudirektoraat.

«Asitõendid viitavad sellele, et neil olid sidemed terroristidega teisel pool Pakistani piiri,« ütles agentuur.

Afganistan väidab, et Pakistan annab peavarju Talibani mässulistele, kes üritavad kukutada Afganistani presidendi Hamid Karzai valitsust. Selle kuu alguses teatasid Afganistani ametnikud, et Kabulis tapeti viis sissi, kes kavandasid suurt rünnakut pealinna saatkondade rajoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles