Narva Elektrijaamad teevad suurinvesteeringu keskkonnahoidu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaamad.
Narva Elektrijaamad. Foto: Peeter Langovits

Täna kirjutavad Narva Elektrijaamad ning Alstomi firma Eesti ja Rootsi esindajad alla väävlieemaldusseadmete paigaldamise lepingule.


Tegemist on Narva Elektrijaama jaoks suuruselt teise investeeringuga peale energiaplokkide ehitust. Väävlieemaldusseadmete paigaldamisse kahele Eesti elektrijaama energiaplokile investeeritakse ligi 52 miljonit eurot.

Väävlieemaldusseadmete paigaldamise tingivad aastatel 2012 ja 2016 oluliselt karmistuvad keskkonnanõuded. Nimelt peavad alates 2012. aastast kõik suurte põletusseadmete direktiivi alla käivad põletusseadmed vastama selles sätestatud eriheitmete piirnormidele. Eestile on kehtestatud väävliheitmete aastane piirnorm 25 000 tonni, mis on varasemaga võrreldes poole vähem (praegu 66 100 tonni aastas).

Et lubatud väävliheitmete aasta piirnormid ei hakkaks lähitulevikus elektrijaamade tööd pärssima, on Narva Elektrijaamad otsustanud paigaldada aastaks 2012 Eesti Elektrijaama energiaplokile väävlipuhastusseadmed. See tagab Eesti elektrijaama seadmete energiavarustuskindluse ka pärast 2016. aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles