Video: iraanlased elavad järeltõugete hirmus parkides

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded iraanlased elavad järeltõugete hirmus ajutistest laagrites või magavad parkides, vahendab Reutersi video.

Puudu on telkidest ja muust vajalikust, mistõttu veetsid inimesed eelmise öö väljas jaheduse käes.

Tervishoiuministeeriumi viimaste andmete järgi nõudsid kaks tugevat maa-alust tõuget 306 inimelu, viga sai 3037 inimest. USA geoloogiateenistuse teatel oli esimese tõuke magnituud 6,4, 11 minutit hiljem järgnenud teise magnituud oli 6,3.

Maavärina epitsenter oli 60 kilomeetri kaugusel Tabrizi linnast, kus elab 1,5 miljonit inimest. See naftarikkast piirkonnast eemale jääv linn on oluline kaubanduskeskus ja tuntud oma tuumarajatiste poolest. Sealsed hooned on korralikult ehitatud ja eriti kannatada ei saanud.

Maavärinas hävines paarkümmend küla. Kuna majad olid ehitatud betoonplokkidest või savitellistest, siis nii tugevatele maa-alustele tõugetele need vastu ei pidanud.

Punase Poolkuu esindaja Ahmad Reza Shaji'i rääkis uudisteagentuurile ISNA, et 130. külas hävines enam kui 70 protsenti hoonetest, loodusõnnetus tegi maatasa 20 küla.

Kõige tõsisemad purustused ja suuremad kaotused on registreeritud Ahari, Varzaghani ja Hareesi linnade lühiümbruse külades.

Seni on registreeritud 60 järeltõuget.

Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei ärgitas ametnikke kannatanuid aitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles