Narva Aleksandri kiriku ja oreli ehitus seisab rahapuuduse tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Aleksandri kirik.
Narva Aleksandri kirik. Foto: Mihkel Maripuu

Narva Aleksandri kiriku ehitus seisab rahapuuduse tõttu, kuna Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ei kiitnud projekti heaks.

Aleksandri kiriku ehituse projekt sisaldas ka orelit, ütles Narva Aleksandri koguduse muusikajuht, organist ja koorijuht Tuuliki Jürjo BNSile. Raha on küsitud ka Eesti-Läti-Vene piiriülese Euroopa naabruse ja partnerluse koostööprogrammist Estlatrus, kuid ka sealt saadi eitav vastus.

«Enam ei oska kuskilt küsidagi,» tõdes Jürjo. «Inimesed siin teevad tasapisi annetusi, loodavad, küsivad. Organistid käivad heategevuslikus korras mängimas, et tulu uuele orelile annetada. Aga sedamoodi korjates kogume 200 aastat,» sõnas Jürjo. Leping oreliehitajaga on Jürjo sõnul sõlmitud, kuid asi seisab rahapuudusel.

Narva Aleksandri kirikusse oreli ehitamiseks 2009. aastal korraldatud riigihanke võitis Hispaania firma Grenzing ning orel pidanuks maksma minema ligi 16 miljonit krooni ehk umbes miljon eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles