Reinsalu: korterite üürihinna tõus kaadrikaitseväelasi ei puuduta

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Kaitseminister Urmas Reinsalu kinnitas, et plaanitav üürhinna tõus ei puuduta tegevteenistuses olevaid kaitseväelasi.

«Minu seisukoht on, et kaitseväe korterites elavatele kaitseväelastele, kes on praegu tegevteenistuses, jääb nii 2012. kui ka 2013. aastal kehtima praegune üürihind. Samuti jääb üürihind muutumatuks välismissioonidel vigastada saanud inimestele ja langenud kaitseväelaste omastele,» ütles Reinsalu.

Küll aga vaadatakse Reinsalu sõnul üürihind üle kaitseväe korterites elavatel tsiviilametnikel ja nendel, kes ei teeni enam kaitseväes.

«Tegevteenistuses mitteolevatele inimestele soodushindadel korterite üürimise näol on tegemist seadusevastase soodustusega ning sellele on korduvalt tähelepanu pööranud ka riigikontroll,» sõnas kaitseminister.

Kaitseväel on praegu välja üüritud 560 korterit, kus elab 47 Kaitseväest teenistusest lahkunud inimest, 38 tsiviilametnikku ning 475 tegevteenistuses olevat kaitseväelast. Kaitseväe korterite üürihind on Tallinnas ja Tartus 32 eurosenti ruutmeetrilt ja mujal Eestis 19 eurosenti ruutmeetrilt.

Tegevteenistuses mitteolevate inimeste korterite üürihinnad tõstetakse turuhindadeni vastavalt erapooletu hindaja tehtud hindamisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles