Kohus Tõmošenko üle lükkus taas edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko poolehoidja T-särgil olev kiri nõuab endise peaministri vabastamist.
Julia Tõmošenko poolehoidja T-särgil olev kiri nõuab endise peaministri vabastamist. Foto: SCANPIX

Ukraina kohus lükkas eile taas edasi ekspeaminister Julia Tõmošenko protsessi, kus teda süüdistatakse maksupettuses ja raha kõrvaldamises.

Harkivi Kiievi rajooni kohus kuulutas protsessil välja vaheaja kuni 11. septembrini. Juba varem teises asjas vangi mõistetud ja praegu haiglas ravil olev Tõmosenko kohtusaalis ei viibinud.

Kohus rahuldas riikliku süüdistaja taotluse saata kaebealusele nõue osaleda kohtuistungitel videokonverentsi abil.

Kohtusaalis viibinud Tõmošenko poolehoidjad vastasid ette loetud kohtumäärusele vilekooriga ja hakkasid skandeerima «Häbi!».

Endise peaministri uues kohtuasjas süüdistatakse teda suuremahulises maksudest hoidumises ning raha kõrvaldamises 1990. aastatel, mil ta juhtis gaasifirmat Ühendatud Energiasüsteemid.

Tema kohtuasjad on põhjustanud jahenemise Ukraina suhetes Euroopa Liiduga.

Tõmosenko sõnul on tema tagakiusamine osa teda 2010. aasta presidendivalimistel napilt võitnud Viktor Janukovitši kättemaksust.

Endine valitsusjuht mõisteti mullu seitsmeks aastaks vangi ametivolituste väidetava ületamise eest 2009. aasta gaasilepingute sõlmimisel Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles