Politsei eest põgenenud joobes juhi kiiruseks mõõdeti 179 km/h

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiametnik kiirust mõõtmas. Foto on illustreeriv.
Politseiametnik kiirust mõõtmas. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ida prefektuuri korrakaitsjate peatumismärguannet eiranud juht põgenes politseimootorratturi eest enne peatumist ligi kaks kilomeetrit.

Eile andsid Ida prefektuuri liikluspolitseinikud Jõhvi-Tartu-Valga maantee 21. kilomeetril peatumismärguande sõiduauto Volvo roolis olnud mehele, kelle sõidukiiruseks fikseeriti 155 km/h.

Juht eiras talle antud peatumismärguannet ja lisas gaasi. Sõiduautole järgnes politseimootorrattur, kes fikseeris sõiduki pagemise kiiruseks 179 km/h.

Sõiduki roolis olnud 40-aastane Vladislav peatas pärast lühikest aega kestnud põgenemiskatset lõpuks auto.

Sõiduki roolis olnud Vladislavil tuvastati kontrollimise käigus alkoholijoove, mis näeb ette kriminaalvastutust.

Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar ütles, et selline situatsioon, kus juht eirab talle politseinike poolt antud peatumismärguannet, võib lõppeda eirajale endale kui ka kaasliiklejatele saatuslikult.

«Alkoholijoobes ja kiirust ületaval juhil ei ole võimalik ohu tekkimisel õigeaegselt reageerida, mistõttu on õnnetusse sattumise oht veelgi suurem,» sõnas Ottokar.

Vladislavi suhtes alustati kriminaalmenetlus ja mehele võidakse karistuseks määrata rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus. Samuti võidakse mehelt kuni kolmeks aastaks ära võtta juhtimisõigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles