Ukraina annab väidetavalt Putini mõrva planeerinud mehe Venemaale välja

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Osmajev (keskel) koos Ukraina julgeolekuteenistuse agentidega.
Adam Osmajev (keskel) koos Ukraina julgeolekuteenistuse agentidega. Foto: SCANPIX

Odessa oblasti apellatsioonikohus otsustas anda Venemaale välja väidetavalt president Vladimir Putini mõrvamist plaaninud Adam Osmajevi.

Istungi alguses anti kohtunikele üle avaldus, kus Osmajev kinnitas, et väljasaatmise korral muutuvad kohtuametnikud tema tapmise kaasosalisteks. Seda argumenti kuulda ei võetud, kirjutab Interfax.

Nii jäi jõusse peaprokuratuuri varasem väljaandmisotsus.

Kohtualune saatis Ukraina presidendile, USA ja mitme Euroopa Liidu liikmesriigi saatkonnale pöördumise. Ta kinnitas, et pole sooritanud tegusid, milles teda süüdistatakse ja lisas, et ta polegi see Osmajev.

Rahvusvaheliselt tagaotsitav Venemaa kodanik Osmajev võeti kinni veebruari alguses Odessas. Koos temaga oli ka Kasahstani kodanik Ilja Pjanzin. Kinnipidamise põhjuseks oli ühes korteris plahvatanud pomm. Intsidendis sai surma Ruslan Madajev, keda peetakse Osmajevi ja Pjanzini kaaslaseks.

Uurijate versiooni järgi valmistasid kahtlustatavad pomme, et viia läbi terroriakte Venemaal. Üks lõhkekehadest aga plahvatas juhuslikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles