Riik tahab laenata 8,6 miljardit krooni

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erametsaomanikele kulub lisaraha marjaks ära.
Erametsaomanikele kulub lisaraha marjaks ära. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rahandusministeerium saatis täna ametliku taotluse Euroopa Investeerimispangale (EIB) sooviga laenata viie aasta jooksul EIB-lt 550 miljonit eurot ehk 8,6 miljardit krooni. Laenu planeeritakse kasutada eelkõige välisabi projektide kaasrahastamiseks.


Rahandusminister Ivari Padari sõnul on laenuvõtmise eesmärk kasutada maksimaalselt ära välisvahendeid.

«Eurorahade kasutamisel on Eesti majandusele vaieldamatult elavdav mõju. Riigil on võimalik majanduse langusperioodis vajalikke projekte oluliselt odavamalt ellu viia. Pea sama oluline on aga ka võimalus nende projektidega suurendada tööhõivet ning elavdada majandust,» selgitas Padar.

Rahandusminister loodab, et läbirääkimised jõuavad laenuandmise osas lõpule EIB nõukogu otsusega hiljemalt selle aasta juuniks. «Riigi rahavoogude planeerimisel on laenul oluline roll. Praegu võib öelda, et kõik läheb plaanipäraselt,» sõnas Padar.

EIB-lt taotletava raha eest plaanib riik peamiselt kaasfinantseerida aastate 2007-2013 struktuurivahendite projekte. Laenusumma ulatuks 550 miljoni euro ehk 8,6 miljardi kroonini ning seda kasutataks viie aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles