Vihmane suvi ei lase metsa teha

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatööd.
Metsatööd. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Tänavused keskmisest vihmasem kevad ja suvi on metsameestele probleeme tekitanud, liigniiske pinnas ei lase metsatöid teha.

Erametsa konsulent Mati Schmuul kinnitas Saarte Häälele toimetusse jõudnud teavet ja lisas, et probleemid on väiksemad vaid männimetsa puhul.

Schmuul märkis, et niiske pinnasega läheb metsategemine kallimaks, kuna see rikub tee, mille ettevõtja peab siis oma kulu ja kirjadega korda tegema. Samuti ei ole suvel võimalik üle põldude metsa minna.

Saarte Metsamajanduse OÜ juht Marek Mägi ütles Saarte Häälele, et on samuti kursis, et metsatööd on raskendatud. Tema kui suure ettevõtte pluss on suured valikuvõimalused: «Teeme metsa sealt, kus parasjagu teha saab,» sõnas ta ja kinnitas, et suurem osa töödest on juba tehtud.

Nii Schmuuli kui ka Mägi sõnul pole metsameestel eelmistel aastatel säärast probleemi olnud, kuna ilmad on olnud paremad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles