Austraalia kohus peatas väidetava natsikurjategija loovutamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Zentai.
Charles Zentai. Foto: SCANPIX

Austraalia ülemkohus peatas täna väidetava natsikurjategija loovutamise Ungarile ja tal lubatakse riiki jääda, edastas kohalik meedia.

Endist Ungari sõdurit ja praegu juba 90-aastaseks saanud Charles Zentaid kahtlustatakse 1944. aastal juudi nooruki tapmises Budapestis, mees ise eitab süüdistusi.

Austraalia valitsus soostus Zentai Ungarile loovutama juba 2009. aastal, kuid mees kaebas asja edasi ja föderaalkohus tühistas lõpuks otsuse. Valitsus kaebas asja omakorda ülemkohtusse, kus nüüd samuti kaotas.

Ungari nõudis Austraalia kodaniku Zentai väljaandmist juba 2005. aastal, süüdistades teda sõjaroimas ehk täpsemalt juudi nooruki tapmises.

Zentai perekond on kinnitanud, et Austraalias pea kuus aastakümmet elanud mees oli algusest peale nõus vastama Ungari politsei küsimustele mõrva kohta, kuid ei tahtnud riigist lahkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles