Tapetud Iraani teadlaste pered kaebasid Iisraeli kohtusse

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tapetud Iraani tuumateadlaste perekonnad kaebasid Iisraeli, USA ja Ühendkuningriigi kohtusse, süüdistades neid oma lähedaste mõrvamises.

Ühe mõrvatud teadlase isa Rahim Ahmadi Roshan ütles täna Teheranis toimunud pressikonverentsil, et perekonnad nõuavad Iraani kohtuvõimult oma kaebuse edastamist rahvusvahelisi kanaleid pidi ning süüdlaste karistamist, vahendab New York Times.

Iraani riigitelevisioon näitas kuu alguses 14 kahtlusaluse ülestunnistusi, kes on väidetavalt seotud viie teadlase tapmisega alates 2010 aastast.

Iraani sõnul on mõrvade taga Iisrael ja lääneriigid, mis üritavad islamiriigi tuumaprogrammi saboteerida. Lääneriigid usuvad, et Iraan valmistab tuumarelva. Iraan on seda eitanud.

Iraan on süüdistanud mõrvades Iisraeli, USAd ja Ühendkuningriiki. USA ja Ühendkuningriik on eitanud seotust, Iisrael pole kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles