Reinsalu: järgmise aasta eelarve tekitab valitsuses tõsiseid vaidlusi

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Andres Haabu

Urmas Reinsalu, kel täitus kaitseministri ametis sada päeva, ennustab seoses eelseisvate riigieelarve aruteludega suhete pingestumist ja väga tõsiseid vaidlusi valitsuses.
 

Kui kaua IRL sisepoliitiliselt valitsuskoosseisu kaitseb?

Mis puudutab Kristen Michali küsimust, siis peaminister Andrus Ansip on oma hoiaku määratlenud ja see on peaministri vastutus.

Teie eetiline tase tuli välja elamislubade skandaalis – kohe alguses võeti parteijuhi tasemel karm seisukoht, Indrek Raudne lahkus parlamendist. Michali küsimus teie eetilist piiri ei puuduta?

Michal on oma vastutuse määratlenud, peaminister on hoiaku määratlenud ja see on tema vastutus. IRL jälgib juhtumi arengut, aga igaüks peab oma vastutust ise kandma.

Keda teie usute – Meikarit või Michalit?

Ma ei ole teoloog. Aga ma ei umbusalda õiguskaitseorganeid.

Kuidas on IRLi enda rahaasjadega? Saate, käsi südamel, öelda või loota, et teie seast Meikarit ei tule?

Erinevate juhtumite ja jamade puhul ei ole avameelsus ehk kõige õigem PR-käik, aga see on kindlasti kõige jätkusuutlikum käik. Mis puudutab IRLi minevikku, siis saan käe südamele panna ja loota, et meil selliseid jamasid pole olnud.

Milline on valitsuse õhkkond on? Reformierakond jätkab oma üleolevat hoiakut avaliku arvamuse ja ootuse suhtes, on nad teie vastu lahkemad?

Ees seisab tuleva aasta eelarve arutelu ja see on alati suhteid pingestanud. Valitsusel on töövõime olemas, IRLil on võimalus oma poliitikaid realiseerida, kuid sellel valitsusel seisavad ees väga tõsised vaidlused, sest järgmise aasta eelarve koostamine ei saa kerge olema.

Täismahus intervjuud loe Postimehe tänasest paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles