Kruuda töötajad kardavad rahata jääda

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Kalev Meedia töötajad kahtlustavad, et ettevõtte juhid üritavad palga ja koondamistasu maksmisega venitades tekitada olukorra, kus nördinud ajakirjanikud loobuvad raha ootamisest ning kaovad lihtsalt nelja tuule poole.



Igatahes ei ole alates 16. veebruarist, mil meediaettevõtte juhtkond ühendas Tallinna kesklinnas Tornimäe tänava kõrghoones oma arvutid võrgust lahti ja kolis Järvevana teele, laekunud kellegi arvele enam sentigi palka, lõpparveid ega puhkuseraha, väitsid Postimehele firma töötajad.



Ükski jätkuvalt Kalev Meedia palgalehel olevatest inimestest ei soostunud ettevõtte raskusi palkade maksmisel kommenteerima oma nime all.



Nad tõid põhjenduseks, et firma juhtkond võib neile vastasel korral esitada süüdistuse konfidentsiaalsusnõuete rikkumises ning nad seejärel vallandada. See tähendab, et neil kaoks igasugune lootus seni saamata raha kätte saada.



Tabamatu juhataja


Kalev Meedia ehk nüüdse nimega Via Concepti töötajad, kellest ligi 90 said jaanuari lõpus koondamisteate, pidid palka saama selle nädala teisipäeval, kuid kellegi arvele raha ei laekunud.



Töötajad on proovinud selgituste saamiseks võtta nii telefonitsi kui meilitsi ühendust ettevõtte omaniku Oliver Kruuda ja uue juhataja Andres Helistega, ent tulutult. Ka Postimehe korduvad katsed mõlemale mehele helistada ei andnud tulemust.



Heliste eelkäija Alar Pink ei soovinud palgaküsimust kommenteerida, öeldes, et ettevõttel on uus juhataja. Postimehe remargi peale, et Helistet ei ole seni õnnestunud kellelgi kätte saada – ja veelgi enam, keegi Kalev Meedia töötajatest ei ole Helistet oma ihusilmaga isegi näinud –, soovitas Pink sellegipoolest just temaga ühendust võtta.



Heliste on kinnisvaraarendusega tegelevate OÜ Ordesall Groupi ja Arquette Groupi juhatuse liige. Ainus kontakt, mis tema kohta leidub, on Lexuse maasturi müügikuulutuse juures portaalis auto24.ee.



Heliste on meediaettevõtte töötajaile elektronpostiga läkitatud teates kirjutanud, et peab esmalt end Via Concepti majandusasjadega kurssi viima ning töötasude väljamaksmine lükkub seetõttu edasi kuni 20. märtsi ehk järgmise nädala lõpuni.



Ettevõtte töötajad aga pelgavad, et kuna enamikule neist anti 23. ja 24. jaanuaril kätte koondamisteade, mis tähendab, et alates ületuleva nädal algusest on nende töö firmas lõppenud, siis panustabki juhtkond sellele, et inimesed löövad käega ning pühenduvad saamata tasu tagaajamise asemel pigem uue töökoha otsinguile.



Soovitus ise lahkuda


Neile kartustele annavad tuge Alar Pingi juhatajaperioodil kõlanud soovitused, et inimesed lahkuks pigem vabal tahtel ja poolte kokkuleppel ning otsiks endale aegsasti uusi väljakutseid.



Kuid Via Concepti töötajad ei kavatse tekkinud olukorraga niisama leppida, vaid on otsustanud, et kui tuleva nädala lõpuks Helistelt või Kruudalt konstruktiivset vastust ei saabu, siis ühendavad nad jõud, et koostada firma vastu 100 000-kroonine nõue, mis võimaldaks algatada pankrotimenetluse.



Samas annavad töötajad endale aru, et Kruuda ja teda esindava advokaadi Leon Glikmani vastu minek võib kaasa tuua mitme aasta pikkuseks veniva protsessi.



Via Conceptis ehk endise nimega Kalev Meedias ei ole koondamisteadet veel saanud neli uudisteportaali toimetajat ning telekanali Kalev Sport kolm reporterit ja toimetaja.


Kas teile või teie tuttavatele on palk ja koondamistasu maksmata jäetud?


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles