Ansip, Reinsalu ja Ilves avaldasid kaastunnet hukkunud mereväelase lähedastele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maat Marko Knaps
Maat Marko Knaps Foto: Kaitseväe peastaap

Peaminister Andrus Ansip, kaitseminister Urmas Reinsalu ja president Toomas Hendrik Ilves avaldasid kaastunnet täna miinitõrjeoperatsiooni käigus hukkunud maat Marko Knapsi lähedastele.

«Läänemeri on üks maailma mineeritumaid meresid. Miinitõrjeoperatsioonidel on Eesti mereväelased järjekindlalt tegutsenud selle nimel, et vähendada ohtusid meie kõigi turvalisusele,» seisab ministrite pöördumises.

Ansip ja Reinsalu tõdevad, et Knaps andis keerulise ja ohtliku ülesande täitmisel kallima, mis tal oli – oma elu. «Avaldame sügavat kaastunnet hukkunud mereväelase lähedastele ja kaasteenijatele. Langetame leinas pea ja mälestame tublit Eesti meest,» seisab peaministri ja kaitseministri kaastundeavalduses.

Ka president Toomas Hendrik Ilves avaldas Knapsi lähedastele kaastunnet, öeldes, et noormees hukkus operatsioonil, mille eesmärk on Läänemerd meile kõigile ohutumaks ja turvalisemaks muuta.

«Avaldan kogu Eesti nimel kaastunnet Marko Knapsi lähedastele, sõpradele ja kamraadidele,» sõnas riigipea. «Noore kaitseväelase hukkumine teenistuskohustuste täitmisel puudutab valusalt meid kõiki.»

Miinilaevade divisjoni maat Marko Knaps hukkus täna Kakumäe lahes miinitõrjeoperatsiooni käigus teenistusülesandeid täites.

Kaitseministeeriumi kodulehel on avatud elektrooniline kaastundeavalduste raamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles