Kogenud tuuker: ilmselt on tegu halbade asjaolude kokkusattumisega

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Peremees.
Kaido Peremees. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Pikaajalise kogemusega tuuker Kaido Peremees nentis, et olud tuukri hukkumise paigas olid sukeldumiseks tõenäoliselt head, kuid juhtunu iseloomustuse põhjal võis olla tegu halbade asjaolude kokkulangemisega.

Peremehe sõnul oli merel täna idatuul ja keskmine lainetus. Mereväeoperatsioonil muudab olukorra keeruliseks aga see, et sageli tuleb tundide kaupa merel loksuvas paadis viibida, mis võib sukeldumisele luua viletsa fooni.

«Sellise sukeldumise puhul on kaks riskifaktorit – kas terviserike või viga hingamisaparaadis. Tuukriga on nagu sportlasega, et tegelikult on tervis igal hommikul erinev,» ütles Peremees.

Tema sõnul peaks nähtavus Tallinna lahel praegust aastaaega ja ilma arvestades olema hea. «Nähtavus ilmselt ei saanud olla faktoriks. Ka 23 meetrit on selle hingamisaparaadi jaoks optimaalne – sellega tegutsetakse kuni 40 meetri sügavusel.»

Peremehe sõnul ei olnud tuukri üksinda vette saatmise puhul tegu reeglite rikkumisega. Küll aga on kasutatud varustust arvestades väike võimalus, et Knaps oleks õnnestunud veest eluga välja tuua.

«Ajaline aken, mille jooksul õnnestub inimest üldse välja tuua, on üsna piiratud. See on mõne minuti küsimus – keegi peab seda praktiliselt samal hetkel nägema. Kui see on väheke rohkem, siis seal väga palju lootust ei ole,» nentis ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles