ERR: Pärnu bussimarsruutide muudatus tekitab reisijates segadust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaliinibuss.
Pärnu linnaliinibuss. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnus muudeti põhjalikult linnaliinibusside sõidugraafikuid ja marsruute, kuid kümneid aastaid toiminud süsteemi lõhkumine on reisijates tekitanud küsimuse, miks seda vaja oli, samuti ei olda rahul linnavalitsuse teavitamisega.

Selleks, et bussiga  Pärnu ühest otsast teise sõita, tuleb nüüd spetsiaalsetes kohtumispeatustes ümber istuda ja nii mõnelgi linlasel on seetõttu muutunud keerulisemaks tööle või koju sõitmine, emad-isad on aga mures oma peagi kooliaastat alustavate laste pärast, vahendab ERR Uudised.

Põhiline pahameeleallikas polegi niivõrd uus süsteem ise, vaid hoopis see, kuidas Pärnu linnavalitsus muudatused läbi viis – ettevalmistuste tegemisel jäädi ajahätta. Bussiootepaviljonid  ja info uute liinide ajagraafikute ja marsruutide kohta said paika alles päevi pärast uute liinide käivitumist ja infovoldikuid ei jätkunud kõikide linnakodanike postkastidesse.

Abilinnapea Romek Kosenkranius ütles uut süsteemi õigustades, et bussid liiguvad nüüd tihedamini, sest neil on rohkem võimalusi sõita lõunasse, itta ja läände.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles