Kohtla-Järvel toimus keemiatehases plahvatus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve keemiatehas.
Kohtla-Järve keemiatehas. Foto: Eva Renter

Kohtla-Järvel Viru Keemia Grupi territooriumil asuvas tööstushoones oli täna öösel tulekahju ning toimus plahvatus. Inimesed vigastada ei saanud.

Täna kell 1.29 teatati häirekeskusele tulekahjust Kohtla-Järvel Järve linnaosas Viru Keemia Grupi tootmisterritooriumil, teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Esialgsetel andmetel plahvatas hoones tulekahjus tehnoloogilises tootmisprotsessis kasutusel olev põlevaine mahuti. Tulekahju ja toimunud  plahvatuse tagajärjel varises sisse 26 meetri kõrguse (neljakorruselise) tootmishoone katus ja ülemine korrus. Hoone alumine osa sai mehhaanilisi ja veekahjustusi.

Varinguohu tõttu teostati kustutustöid väljastpoolt hoonet. Hoiti ära tule levik hoone lähedal asuvatele mahutitele. Hoones oli öises vahetuses tööl kolm inimest, kes päästjate sündmuskohale saabumise hetkeks olid majast väljas ning vigastada ei saanud.

«Tööl olnud inimesed kutsusid ise välja päästeameti, keegi neist viga ei saanud,» ütles Viru Keemia Grupi pressiesindaja Julia Aleksandrova Postimees.ee'le. Kas ettevõtte ajaloos on ka varem sarnaseid õnnetusi olnud, ei osanud ta öelda. «Ettevõttel on nii pikk ajalugu, aga VKG ajal pole selliseid õnnetusi toimunud,» kinnitas ta.

Ettevõtte teatel plahvatas esialgsetel andmetel  tööstusprotsessis kasutuses olev kristalliseerimise seade, kuid täpsed  põhjused on väljaselgitamisel. Samuti on väljaselgitamisel varalise kahju suurus.

Antud seade kui VKG AS-i varaline objekt on kindlustatud.

Sündmuskohale saadeti korrapidamisbüroo operatiivkorrapidaja, regiooni korrapidamisgrupp, 14 päästeautot (sh 8 põhiautot, 2 paakautot, 2 vahuaine
autot, 2 redelautot, kaks kiirabiautot ning päästeameti erikeemiatalituse spetsialistid.

Tulekahju lokaliseeriti kell 6.12, likvideerimistööd momendil veel kestavad. Sündmuskohal töötavad operatiivkorrapidaja, kaks päästemeeskonda ja
autotõstuk.

Tulekahju ja plahvatuse tekkepõhjus on selgitamisel.

Tootmisprotsessis kasutati toorainena tolueeni ja metanooli.


Põlemisest tingitud oht elanikkonnale ja keskkonnale puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles