USA diplomaat: Iisrael on oma otsustes suveräänne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli lipp
Iisraeli lipp Foto: SCANPIX

Kui Iisrael otsustab anda löögi Iraanile, siis on see tema suveräänne õigus, ütles USA asevälisminister poliitikaküsimustes Wendy Sherman.

«Me mõistame, et Iisrael langetab mis tahes otsuse enda julgeoleku kindlustamiseks, ning selliste otsuste langetamise protsess on nende suveräänne õigus,» ütles Sherman täna Interfaxile.

Shermani sõnul eelistaksid Ühendriigid samas antud etapil, et Iraani tuumaprogrammi probleemile otsitaks lahendusi diplomaatilisel moel.

Meedia teatel väljendas Iisraeli peaminister Bejamin Netanyahu varem poolehoidu ennetavatele löökidele Iraani tuumaobjektide suhtes.

«Iraani tuumaprogrammi elluviimise edasilükkamine mõne aasta võrra, et selle aja vältel vahetuks režiim või leiaks aset teistsugune sündmuste areng, oleks kasulik Iraanile endale, isegi kui Iisraelil ei õnnestuks Iraani tuumaprogrammi täielikult hävitada,» tsiteeris ajaleht Jerusalem Post peaministri avaldust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles