Ka kullerfirma tahab oma sõidukitele bussiraja kasutamise õigust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Kullerfirma DPD leiab, et kui postisõidukid saavad loa ühistranspordirajal sõita, siis tuleks sama õigus anda ka kõigi kullervedudega tegelevate ettevõtete autodele.

Ettevõtte juhatuse esimees Tarmo Tael märkis riigikogu majanduskomisjonile saadetud kirjas, et Eesti Posti ettepanek lubada postiautodel ühistranspordirajal sõita võimaldaks ettevõttel osutada teenust kiiremini, pannes teised samas valdkonnas tegutsevad ettevõtted oluliselt halvemasse olukorda.

Ausa konkurentsi huvides tuleks tema hinnangul lubada ühissõidukiradasid kasutama kõik kullerteenuseid osutavad sõidukid. «Vastasel juhul tekib ebaterve konkurents, teadaolevalt osutab Eesti Post sõidukitega lisaks universaalsele postiteenusele ka kullerteenust,» lisas Tael.

Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas tegi sel nädalal majanduskomisjonile ettepaneku lubada ühissõidukirajale ka postiteenust osutavad sõidukid, et saadetised jõuaksid adressaadini õigeaegselt. Tema sõnul on postiteenus sarnaselt ühistranspordiga vaadeldav kui määramata hulga ühiskonna liikmete poolt igapäevaselt kasutatav teenus, mille oluliseks eelduseks on selle kvaliteet, sealhulgas kiirus.

Ühistranspordirajal liiklemise õigust on juba varem taotlenud kiireloomuliste tööülesannete täitmiseks ka näiteks turvafirmad. Samuti on eelmisesse riigikogu koosseisu kuulunud Eestimaa Roheliste liige Marek Strandberg teinud ettepaneku, mille kohaselt saaksid bussirajal liigelda mopeedid ning lisaks juhile veel vähemalt kolme reisijat sõidutavad autod.

Praegu võivad ühistranspordirajal liigelda liinivedu teostavad ühissõidukid, sõitjat vedavad taksod ja bussid ning jalgrattad, kui seda lubab liikluskorraldusvahend.

Liiklusseaduse muutmise ettepanekuid hakkab arutama parlamendi majanduskomisjoni loodud töörühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles