Malevlaste heategevuskonkursi võitis Marjamaa II rühm Tartu tänavaaktsiooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasmalevlased esitasid raeplatsil legendaarse malevalaulu
Õpilasmalevlased esitasid raeplatsil legendaarse malevalaulu Foto: Postimees.ee

Heategevuskonkursi MAlgatus 2012 peavõidu pälvis Marjamaa II rühm tänavaaktsiooniga, mille raames kutsuti Tartu noori üles olema aktiivsemad ja veetma oma suve malevates, teatas sihtasutus Õpilasmalev.

«Vastupidiselt Tallinnale ei saa Tartus kõik malevakohad täis,» selgitasid Marjamaa II rühma noored oma ettevõtmise tagamaid.

Zürii tõstis esile ka Loomaaia I rühma, mille noored mõtlesid oma MAlgatusega eriti laiahaardeliselt ja heateo piire laiendavalt. Meisterdasid liiklusohutuse teemalise videoklipi «Märka Värvi» ning levitasid seda internetis ja meedias.

Marjamaa II rühma autasustati paadisafariga Aegna saarele ning Loomaaia I rühm võitis lasermängu.

Žürii poolehoiu pälvisid ka noorte poolt eakatele suunatud heateod. Nõmme seikluspargi külastus läks Sõmerpalu II rühma noortele, kes olles kogukonnas ka üldiselt abivalmis ja tähelepanelikud, võtsid ühel päeval oma jalgrattad ja sõitsid kohalikku hooldekodusse selle elanikele laulma ja muffineid pakkuma. «Südame võttis ikka seest soojaks küll, me ei tohiks oma vanavanemaid ära unustada,» kommenteerisid noored oma tegu.

Žürii esiletõstmist pälvisid veel Sõmerpalu I rühma noored, kes leidsid alevi pealt tegevuseta kohalikud lapsed, kogusid nad kokku ning organiseerisid neile erinevaid aktiivseid vabaaja tegevusi. Noored said preemiaks Zelluloosi Spordiklubi kinkekaardid.

«Mind hämmastas noorte materiaalne omakasupüüdmatus. Kui hõikasin autasustamisel lavalt ühele rühmale, et mis nad arvavad, millise sponsorite poolt väljapandud auhindadest nad nüüd võitsid, olid noored segaduses. «Mis auhinna, ei tea!? Tegime niisama tegemise enda pärast.» Siirast rõõmu, kilkeid ja rahulolu oma auhinna üle kostis iga premeeritud saanud grupi hulgast,» kirjeldas projektijuht Agni Lass.

Heategevuskonkursi MAlgatus 2012 autasustamine toimus 14. augustil õpilasmaleva kokkutulekul Aartika puhkekeskuses.

Žürii poolt leidsid  esiletõstmist õpilasmaleva rühmad, kelle heategu oli suunatud laiemale üldsusele või ühiskonnagrupile. Heategusid viisid see suvi ellu 15 malevarühma koguarvuga 200 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles