Damaskuses sundmaandumise teinud lennuki reisijatelt küsiti kütuse jaoks raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üleeile Beiruti asemel Damaskusesse maandunud Air France’i lennuki pardameeskond küsis reisijatelt, kui palju nad on nõus neile kütuse tasumiseks sularaha andma.

Lennuk oli teel Pariisist Liibanoni pealinna Beirutisse, kuid suunati rahvarahutuste tõttu ümber Jordaania pealinna Ammani. Lennukil aga ei olnud piisavalt kütust ning oli sunnitud Süürias maanduma, vahendas The Telegraph.

Pärast maandumist teatas pardameeskond 174 reisijale, et neil ei ole võimalik kasutada Air France’i firma krediitkaarti, et tasuda kütuse eest, Süüriale kehtestatud sanktsioonide tõttu.

Seejärel küsisid nad reisijatelt, kui palju neil sularaha kaasas on, et nad saaksid maksta tuhandete liitrite kütuse eest, millega oleks võimalik Küprosele jõuda.

«Me maandusime Süürias, kus oli palju hirmuäratavaid sõdureid,» lausus 42-aastane reisija Najib. «Meile öeldi, et neil on probleeme ning neil ei ole raha, et kütuse eest maksta. Nad küsisid, kas reisijad saaksid neid rahaliselt aidata, sest tankimise eest sai tasuda ainult sularahas.»

«Inimesed hakkasid oma rahakotte välja otsima, kuid siis meile juba teatati, et probleemile leiti lahendus,» lisas Liibanoni ärimees.

Air France peatas oma lennud Damaskusesse märtsis, kui sõjategevus Süürias ägenes. «Paljud reisijad olid väga mures sundmaandumise pärast, sest Prantsusmaa ja Süüria vahelised suhted on kohutavad,» sõnas 23-aastane insener Roland AFP-le. Mees lisas, et probleemile leiti siiski lahendus ning lennuk jõudis Beirutisse järgmisel päeval.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles