2013. aastal kutsutakse õppekogunemistele 6000 reservväelast

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kaitseväe suurõppuse Kevadtorm 2012 lõpetamine.
Pildil kaitseväe suurõppuse Kevadtorm 2012 lõpetamine. Foto: Meelis Meilbaum

Kaitseminister Urmas Reinsalu allkirjastas täna määruse, mille kohaselt kutsutakse järgmisel aastal õppekogunemistele kokku 5997 reservväelast.

Kaitsevägi kutsub järgmisel aastal õppekogunemistele 5677 reservväelast, lisaks näeb määrus ette võimaluse õppekogunemistel osaleda kuni 320 vabatahtlikul reservväelasel.

Reinsalu sõnul on üldisele ajateenistuskohustusele tuginev reservarmee Eesti iseseisva kaitsevõime üheks nurgakiviks, kuna seeläbi saab võimaliku ohu korral kaitseväe suuruse mitmekordistada.

«Õppekogunemistele kutsutavate 6000 reservväelasega tagatakse kaitseväe sõjaajaüksuste värskendamine. Samuti tahan, et kaitsevägi pööraks rohkem tähelepanu reservväelastele vajaliku varustuse ja efektiivse väljaõppe tagamisele,» ütles Reinsalu.

Õppekogunemiste käigus harjutavad kaitseväe sõjaaja üksused koostööd ning tegevusi nii üksikvõitleja kui ka allüksuse tasandil, samuti aitavad õppekogunemised aastaid tagasi ajateenistuse läbinutel värskendada oma sõjalisi oskusi.

Reservväelasele makstakse õppekogunemisest osavõtu aja eest tema ametikohale vastavat kaadrikaitseväelase keskmist palka ja auastmetasu. Reservväelastele teatatakse nende kutsumisest õppekogunemisele ette vähemalt 120 päeva ning vastavalt seadusele on tööandja kohustatud töötaja õppekogunemise ajaks töölt vabastama.

2009. aastal valitsuse poolt kinnitatud 2009-2018 aasta sõjalise kaitse arengukava kohaselt suurendati oluliselt reservõppekogunemiste mahtu, samuti korrastatakse reservi arvestus ja formeerimis- ning mobilisatsioonisüsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles