Briti politsei uurib kurikuulsa Nõmmemõrvari kirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ian Brady.
Ian Brady. Foto: SCANPIX

Suurbritannia detektiivid uurivad riigi ühe kõige kurikuulsama ja sadistlikuma sarimõrvari Ian Brady jäetud kirja, mis võib paljastada 12-aastase Keith Bennetti surnukeha asukoha, teatas politsei täna.

Brady piinas, kuritarvitas seksuaalselt ning mõrvas koos oma armukese ja kaasosalise Myra Hindley’ga aastail 1963 kuni 1965 viis last. Seejärel matsid nad surnukehad Saddleworthi nõmmele Manchesteri lähedale, mille järgi said nad nimeks Nõmmemõrvarid.

Eluks ajaks Ashworthi psühhiaatriahaiglasse määratud Brady ei avaldanud kunagi Benneti matmispaika, kelle nad röövisid ja tapsid 1964. aastal, vahendas Reuters.

Brady vaimse tervise eestkõneleja Jackie Powell on öelnud, et Nõmmemõrvar kirjutas kirja, mis tuleks tema surma järel Benneti emale Winnie Johnsonile anda.

Politsei lõpetas Benneti säilmete otsimise 2009. aastal, kuid on nüüd vahistanud 49-aastase Powelli, keda süüdistatakse surnukeha matmise takistamises, ja otsisid läbi tema Lõuna-Walesis asuva kodu.

«Me ei tea, kas see väide on tõsi või lihtsalt kuri nali, kuid ilmselgelt on meie kohus uurida sellist informatsiooni Keithi pere nimel,» lausus Manchesteri politseinik Martin Bottomley.

Bennetti ema on juba 47 aastat võidelnud, et tema poja säilmed saaks maha maetud ja juulikuus palus ta Brady’lt, et mees avaldaks matmispaiga enne, kui ta vähki sureb.

Brady kaasosaline Hindey oli Suurbritannia kõige kauaaegsem vang, kuni ta 2002. aastal suri. Bradyt on juba viimased 12 aastat toidust keeldunud ning teda hoitakse elus sondiga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles