Hezbollah ähvardab iisraellaste elu põrguks teha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hassan Nazrallah.
Hassan Nazrallah. Foto: SHARIF KARIM/REUTERS

Liibanoni šiialiikumise Hizbollah' juht Hassan Nasrallah hoiatas reedel, et tema organisatsioon teeb iisraellaste «elu põrguks», kui seda rünnatakse.

«Okupeeritud Palestiinas (Iisraelis) on sihtmärke, mida võib väikese hulga rakettidega rünnata,» ütles Nasrallah.

«Kui me oleme sunnitud neid oma rahva ja riigi kaitsmiseks kasutama, ei kõhkle me seda tegemast... ja see teeb sadade tuhandete sionistide elu põrguks,» ütles ta Al-Qudsi (Jeruusalemma) päeva puhul peetud kõnes.

Nasrallah ähvardas «kümnete tuhandete, mitte vaid 300-500 hukkunuga» ning lisas, et Iraani ja Süüria toetusega Hezbollah on sihtmärgid juba välja valinud.

Kui Iisrael ründab Iraani selle vastuolulise tuumaprogrammi pärast, «on vastulöök tohutu», hoiatas ta. Selline samm annaks Teheranile «võimaluse, millest see on unistanud» alates islamivabariigi loomisest 1979. aastal.

Iisraeli ja Liibanoni vahel valitseb ametlikult sõjaseisukord ning 2006. aastal pidas juudiriik Hezbollah'ga maha laastava sõja.

Eelmisel kuul väitis Iisrael, et Iraan ja Hezbollah kavandavad rünnakuid«"enam kui 20-s riigis». Mõni päev varem oli terrorirünnak Bulgaarias tapnud viis Iisraeli turisti ja bulgaarlasest bussijuhi.

Iraan eitas süüdistusi, kuid Hezbollah keeldus kommentaaridest.

Hezbollah järgib Iraani eeskuju, tähistades Qudsi päeva, millega avaldatakse palestiinlastele toetust vaidluses püha linna Jeruusalemma üle.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles