Läänekaldal vigastas taksosse visatud süütepomm seitset palestiinlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Läänekaldal visati öösel taksosse süütepomm, viga sai seitse palestiinlast, kellest ühe seisund on raske, teatasid eile meedikud ja Iisraeli armee.

Tunnistajate kirjelduse kohaselt olid autos juht ja kuus reisijat, kui sinna süütepomm visati. Tegemist oli Nahalini külas elava perekonnaga, kes sõitis lähedalasuvasse ostukeskusesse. Juhi kõrval istunud pereisa jäi pärast rünnakut kraavi paiskunud autos lõksu ja sai kõige rängemalt põletada.

Sõjavägi kahtlustab rünnakus juudi äärmuslasi, kuid politsei pressiesindaja Micky Rosenfeld keeldus ilma tõenditeta oletusi tegemast. Rosenfeldi sõnul ei välista politsei ühtegi versiooni.

Peaminister Benjamin Netanyahu mõistis rünnaku hukka ja lubas, et Iisrael «teeb kõik selleks, et süüdlased tabada ja õigusemõistmise ette tuua».

Rünnaku mõistis koheselt hukka ka USA välisministeerium, mille eestkõneleja Victoria Nuland nimetas seda nurjatuks.

«Me ootame Iisraeli korrakaitseorganite tõhusat ja kiiret tegutsemist. Ühtlasi kutsume kõiki pooli vältima tegusid, mis võiksid viia vägivalla edasise ägenemiseni,» ütles Nuland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles