Rüütli: Eesti Energia eesmärk on saada võimalikult suurt toetust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli
Karel Rüütli Foto: Valimised

Riigikogu keskkonnakomisjoni aseesimehe Karel Rüütli sõnul võib rohelise energia tootmise lõpetamisest Narva elektrijaamades välja lugeda Eesti Energia soovi saada võimalikult suurt toetust, mitte olla tarbijasõbralik energiatootja.

Rüütli ütles, et riigi poolt jagatavate toetuste eesmärk on ennekõike tagada, et energiat toodetakse loodusressursse säästvalt, efektiivselt ja et see jõuaks tarbijani võimalikult odava hinnaga, vahendas ERR Uudised.

«Tekkinud on olukord, kus turuliidrist energiatootja seab eesmärgiks võimalikult suure osa taastuvenergia toetuse saamise, mitte tarbijatele säästvalt ja võimalikult efektiivselt energia tootmise,» lausus Rüütli.

Rüütli sõnul on Eesti Energia seisukohad olnud vastuolulised, kus ühelt poolt on riigikogu liikmetele väidetud, et biomassi toetus on liiga suur, aga samas ei olda sellest valmis ka loobuma.

«Riigilt lisatoetuse väljapressimine ei ole riigiettevõttele kohane käitumine,» ütles Rüütli ning lisas, et iseäranis arvestades seda, et erinevalt kõikidest teistest toetuse saajatest on antud juhul tegu vana elektrijaamaga, mille kulu on tarbijad juba ammu kinni maksnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles