Ansip: lastetoetuste tõstmine on poliitikahooaja olulisemaid samme

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Reformierakonna suvepäevadel kõnelenud peaminister Andrus Ansip ütles, et algaval poliithooajal on valitsuse üks kõige tähtsamaid ülesandeid lastetoetuste tõusu reformi läbiviimine.

«Loodan lastetoetuste tõstmise plaanile laia toetust parlamendierakondade hulgas, ka väljastpoolt koalitsioonierakondi, see reform on algava poliitikahooaja üks olulisemaid samme,» ütles peaminister Ansip.

Ansipi sõnul oleksid Eesti vajaduspõhised lastetoetused reformi jõustumisel ühed kõrgeimad Kesk- ja Ida-Euroopa riikide hulgas ning riikide jõukust arvestades kogu Euroopas.

Reformierakond soovib 2013. aasta 1. juulist kõige enam tuge vajavate laste peredele tõsta esimese ja teise lapse toetust seniselt 19,18 eurolt lapse kohta 30 eurole lapse kohta ning iga järgneva lapse puhul seniselt 57,54 eurolt 80 eurole lapse kohta.

Võrreldes praegusega hakkaks siis kahekordset toetust saama hinnanguliselt üle 50 000 lapse.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles reformiplaani tutvustades, et lastetoetuste tõusu reformi lõplikul teostamisel oleksid enim abivajavate laste toetused kahekordsed ehk pere esimese ja teise lapse puhul maksab riik lapse kohta toetust 40 eurot ning alates pere kolmandast lapsest 115 eurot lapse kohta. See aga võimaldaks näiteks kolme abivajava lapsega perel lapse arengule praegusega võrreldes panustada aastas ligi 1200 euro võrra rohkem.

«Loomulikult oleme arvestanud, et reform tähendab järgmisel aastal riigieelarvele ca 4-6 miljoni eurost ja kogu reformi läbi viimisel ca 14-15 miljoni eurost lisakulu, kuid valitsus leiab vahendid kõige suuremas vaesusriskis olevate perede toetamiseks ja sotsiaalsüsteemi tõhustamiseks mõistlike ümberkorralduste arvelt,» lisas Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles