Brasiilia tööline jäi imekombel ellu, kui metallvarras läbi mehe pea tungis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Brasiilia ehitustööline jäi imekombel ellu päras seda, kui kahemeetrine metallvarras ehitusplatsil viiendalt korruselt alla kukkus ning mehe kiivri läbistas, ütlesid arstid.

24-aastane Eduardo Leite viidi Rio de Janeiro haiglasse, kus metallvarras viis tundi kestnud operatsiooni käigus eemaldati. Varras oli tunginud ajusse pealaelt ning väljus otse silmade vahelt, vahendas BBC.

Arstide sõnul operatsioon õnnestus ning Leite pääses napilt vasaku kehapoole halvatusest ja silma kaotusest.

Doktor Alexandre Essingeri sõnul oli Leite teadvusel, kui ta haiglasse saabus, ning seletas arstidele, mis oli juhtunud.

«Ta viidi kiiresti operatsioonisaali, kirurg avas kolju ning uuris aju, seejärel otsustas ta metallvarda välja võtta samas suunas ,nagu see oli pealuusse tunginud,» sõnas Essinger. Ta lisas, et peale operatsiooni ei olnud mehel ühtegi kaebust ning see on ime, et ta sellises õnnetuses ellu jäi.

Neurokirurg Ruy Monteiro ütles kohalikule telekanalile, et varras tungis ajju sellise nurga pealt, mis ei tekitanud ühtegi suuremat funktsionaalset kahjustust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles