Böhm vaidlustas kohtus enda teistkordse väljaarvamise Kaitseliidust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Böhm
Jüri Böhm Foto: Videokaader

Marurahvuslane Jüri Böhm käib taas Kaitseliiduga kohtuteed, kuna pole rahul enda teistkordse väljaarvamisega Kaitseliidust.

Kaitseliit otsustas Böhmi tunamullu augustis oma ridadest välja arvata, kuna mees tegi okupante vaenava laulu, esitas selle Kaitseliidu mundrit kandes ning riputas sellest video youtube'i veebikeskkonda.

Böhm polnud Kaitseliidu otsusega päri ja kaebas vabatahtlikud riigikaitsjad kohtusse. Tallinna halduskohus tühistaski mullu veebruari lõpus avaldatud otsusega Kaitseliidu ülema tunamullu 11. augustil tehtud käskkirja.

Kaitseliit kohtu otsust ei vaidlustanud, küll aga arvestas uue käskkirja koostamisel kohtu toodud märkustega ning peagi arvas Böhmi uuesti oma ridadest välja.

Böhm ei leppinud ka selle otsusega ning järgmisel nädalal tulebki Tallinna halduskohtus arutlusele tema kaebus, milles ta taotleb teda Kaitseliidu ridadest välja arvava käskkirja tühistamist.

Böhmi laul «Truudusvanne isamaale» õpetab pussi haarama, et see okupandi kõrist läbi tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles