Afganistanis tähistasid kaitseväelased taasiseseisvumist grillides

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelased Afganistanis
Eesti kaitseväelased Afganistanis Foto: Raigo Pajula

Afganistani Helmandi provintsis Camp Bastionis teenivad kaitseväelased tähistasid taasiseseisvumispäeva grillimise ja eesti muusika saatel.

«Saime korraks aja maha võtta ja mõelda, miks me siin oleme. Mõelda, et võibolla ongi vaja toetada oma lahingüksusi nii kaugel maal, lootes kindlustada oma tegevusega kindlustunnet ja rahulikku elu iseseisvas Eestis,» ütles Eesti Afganistani kontingendi logistilise toetuselemendi NSE-13 ülem kapten Rivo Aavel.

Praegu on logistikutel varustuse, relvastuse ja sidevahendite hooldamise ning masinate aastahoolduse tegemise tõttu pikad ja töömahukad päevad. Seega tähistasid Eesti kaitseväelased vabariigi taasiseseisvumist töövaba pärastlõuna ja tagasihoidliku grilliõhtuga.

1991. aastal toimunud sündmuste tähistamisest võtsid koos rahvusliku toetuselemendi kaitseväelastega osa ka Eesti Afganistani kontingendi juhtkond ja staabiohvitserid.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast ja staabiohvitseridest. Alates maist tagab Helmandi provintsis kohalikele elanikele turvalist elu jalaväekompanii Estcoy-14, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-13.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles