Lavrov Pussy Riotist: kohtuotsust tuleb austada

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul) koos Soome kolleegi Erkki Tuomiojaga täna Helsingis.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul) koos Soome kolleegi Erkki Tuomiojaga täna Helsingis. Foto: SCANPIX

Venemaa välisminister Sergei Lavrov kaitses punkansambli Pussy Riot liikmetele määratud karistust ja leidis, et kogu asja pole vaja liigselt dramatiseerida.

Moskva Hamovniki kohus mõistis kolm noort naist eelmisel reedel süüdi huligaansuses ja karistas neid kahe aasta pikkuse vangistusega.

Lavrov ütles täna Helsingis, et kohtuotsust tuleb austada ka siis, kui ise oled teisel arvamusel, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Nii vihjas ta sellele, et Maria Aljohhinale, Nadežda Tolokonnikovale ja Jekaterina Samutsevitšile määratud karistus võib kõrgema astme kohtus leebemaks muutuda.

Soome ajakirjanik küsis Lavrovilt, et kuidas vastab ta välisriikide kriitikale Pussy Rioti liikmetele määratud karistuse kohta. «Vastus on väga lihtne. Ma ei saa sekkuda kohtu tegevusse, isegi kui olen ise hoopis teisel seisukohal,» märkis Lavrov.

Vene esidiplomaat selgitas, et kohtuotsuse karmust kritiseerides tuleks enne vaatama seda, milline on maksimaalne karistus jumalateotuse eest teistes riikides.

«Saksamaal võib jumalateotuse eest saada 5-aastase vangistuse, Prantsusmaa kahe- ja Austrias 1,5-aastase,» selgitas ta.

Lavrov mainis, et tema andmetel saab sarnase kuriteo eest saata kaheks aastaks trellide taha nii Soomes kui Iisraelis.

Välisminister Lavrov rõhutas Vene kohtusüsteemi sõltumatust ja seda, et kohtuorganid tegutsevad poliitikast lahus. Samas tuletas ta meelde, kuidas president Vladimir Putin oli öelnud, et «tüdrukud väärivad armuandmist».

Vene politsei teatas täna, et otsib ülejäänud kahte Pussy Rioti liiget, keda oli näha Lunastaja Kristuse katedraalis filmitud videol. Punkpalvusel osales viis maskidega naist, kellest kolme üle mõisteti kohut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles