Kelam: Eesti väärib NSVLi aktiivse lagundaja tiitlit

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunne Kelam.
Tunne Kelam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam ütles täna teletornis ERSP asutamise 24. aastapäeva tähistamisel, et Eesti osa Nõukogude Liidu lammutamises oli aktiivne.

Kelam ütles, et Eesti väärib NSVLi aktiivse lagundaja tiitlit. Tema arvates oli ERSP sõnumiks see, et täielik poliitiline sõltumatus ja rahvusriik toob kaasa majandusreformid, mitte vastupidi.

Täna lõunal teletornis peetud kogunemisel osalesid IRLi esimees Urmas Reinsalu ja Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei (ERSP) asutajaliikmed, et tähistada ERSP asutamise 24. aastapäeva ja IRLi sünnipäeva.

Reinsalu: Eesti inimene vajab kindlustunnet ka rahanduskriisi keskel

Reinsalu ütles oma kõnes, et ERSP on Eesti taasiseseisvumise üks sümbolitest, kelle tegevusele võlgneme iseseisvumise taastamisel palju. Ministri sõnul võib liialdusteta öelda, et ERSP poliitiline panus on teinud võimalikuks tänase Eesti Vabariigi

«Toonased ERSP põhimõttelised valikud kodanikkonna määratlemisel, õigusliku järjepidevuse taotlemisel ja eestluse huvide kaitsel on realiseerunud Eesti riigi ülesehituses. Neist tuleb juhinduda ka tulevase poliitika kujundamisel,» ütles IRLi esimees.

Reinsalu rääkis kogunemisel, et Eesti rahvusliku poliitika kõige olulisemad märksõnad on täiendava kindlustunde pakkumine Eesti rahvale ja eestluse hoidmine.

«Ka tänase Euroopa rahanduskriisi keskmes tahab Eesti inimene kindlustunnet. See ongi Eesti rahvusriigi tähtsaim praktiline ülesanne: kindlustunde kasv Eesti rahvale. See tähendab kindlustunnet, et rahvas ei hääbu. See tähendab kindlustunnet, et inimeste elujärg paraneb,» rääkis Reinsalu.

ERSP asutamise aastapäeva võtsid lisaks Urmas Reinsalule ja Tunne Kelamile osa Eve Pärnaste, Urmas Inno, Karin Inno, Mati Kiirend, Malle Kiirend, Kalju Mätik, Lagle Parek, Vello Salum, Maris Sarv-Kaasik ja Jüri Adams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles