Chavez soovitas Briti võimudel austada Ecuadori suveräänsust

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chavez
Hugo Chavez Foto: SCANPIX

Venezuela president Hugo Chavez hoiatas Suurbritannia võime radikaalsete sammude eest, mida ta kavatseb astuda, kui britid peaksid jõuga sisenema Ecuadori saatkonda Londonis.

Ecuadori saatkonnas varjab ennast juba paar kuud Wikileaksi asutaja Julian Assange, keda Briti võimud tahavad kinni võtta ja Rootsile välja anda, vahendas AFP.

«Kui Suurbritannia otsustab rikkuda Ecuadori suveräänsust, siis vastame meie väga radikaalselt. Soovitame Briti valitsusel hästi järele mõelda, kuna need ajad, mil impeeriumid tegi seda, mida ise tahtsid, on ammu lõppenud,» rääkis Chavez eile Venezuela riiklikule telejaamale antud intervjuus.

Chavez, kes on Ecuadori presidendi Rafael Correa peamisi liitlasi, ei täpsustanud, milliseid samme ta konkreetselt silmas peab. Küll aga lisas, et vastuabinõusid valmistatakse juba ette.

Ecuador teatas eelmisel neljapäeval, et annab Assange’ile asüüli. Samas võivad Briti võimud ta vahistada kohe pärast Ecuadori Londoni saatkonnast väljumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles