Homsest alustavad tööd Tallinna-Narva maantee kiiruskaamerad

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Priit Simson

Alates homsest, 22. augustist alustavad kiirusemõõtmist Tallinna-Narva maanteele Varja ja Narva vahelisele lõigule paigaldatud kaheksa kiiruskaamerat.

Kiiruskaamerad on paigaldatud Ida-Virumaa liiklusohtlikele teelõikudele, mis on juba aastaid silma paistnud suure inimkannatanutega liiklusõnnetuste arvuga.

Kolm kiiruskaamerat asub 70 km/h piirangualas, ülejäänud viie asukoht on 90 km/h kiiruse alas.

Tallinna-Narva suunal on viis kaamerat kilomeetritel 147,5; 172,2; 177,2; 196,1; 201,5 ja Narva-Tallinn suunal on kolm kaamerat kilomeetritel 146,0; 172,3 ja 176,7. Tallinnast Narva liikumisel on kaamerad Varja ja Saka asulate vahel umbes 15 kilomeetrit enne Jõhvi linna; Pühajõe silla juures umbes 5 kilomeetrit pärast Jõhvit; Konju, Hiiemetsa ja Vodava külade lähistel.

Kiiruskaamerate asukohtade valimisel on silmas peetud inimkannatanutega liiklusõnnetustega statistikat viimase viie aasta jooksul, liiklussagedust, sõidukite kiirusi sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid.

Uute kaameratega kokku on Eesti riigimaanteedele paigaldatud 38 kiiruskaamera mõõtekabiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles