Narvas tabati kolme päevaga rekordarv roolijoodikuid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Pikal nädalavahetusel kõrvaldasid politseinikud Narva teedelt ja tänavatel 30 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, kelle hulgas oli üks veoautojuht ja mees, kes üritas politsei eest põgeneda.

Kolme päeva jooksul avastasid Narva politseijaoskonna töötajad 22 ja korrakaitsepolitsei osakonna liiklusüksuse ametnikud kaheksa alkoholijoobes sõidukijuhti.

Täna saadeti kohtu ette kaks meest, kellest üks tabati purjuspäi veokit juhtimast. Narva politseijaoskonna kohtuväline menetleja arvestas veoautojuhi seaduserikkumise raskusastet ja taotles talle karmi karistust 20 arestipäeva ja seitsmeks kuuks juhtimisõiguse peatamise näol. Kohus määras mehele kaks päeva aresti ning võttis kolmeks kuuks juhtimisõiguse.

Ka teine täna kohtu ette astunud roolijoodik, 38-aastane Sergei, sai politsei poolt taotletust leebema karistuse ning peab nüüd kaks päeva arestikambris istuma ja seitse kuud juhilubadeta olema.

Ärandatud auto joobes juht põgenes politsei eest

Päev varem, 19. augusti öösel pälvis politseinike tähelepanu Narvas Mõisa tänaval liikunud sõiduauto BMW, mida otsustati kontrollida. Juht aga ei reageerinud peatumismärguannetele ning sõitis politseinike eest ära. Lõpuks kaotas juht auto üle kontrolli ja sõitis Mõisa tänaval teepiirdesse. Seejärel hüppas ta autost välja ning pani jooksu.

Politseinikel õnnestus 18-aastane noormees kinni püüda ning hiljem tuvastati tal alkoholijoove. Samuti selgus, et auto oli Narvas Palli tänaval asuvast garaažist ärandatud. Noormehe seotust kuriteoga selgitab välja kriminaalmenetlus.

«Väga kahju, et nii palju roolijoodikuid oli Narva liikluses. See arv näitab nende inimeste vastutundetust ja hoolimatust nii enda kui teiste suhtes. Kui kaua siis riskitakse purjus peaga sõitmisega – kas seni, kuni õnnetus on käes?» kommenteeris numbrit Narva politseijaoskonna juht Sergei Andrejev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles