President Ilvesest ilmub mitteametlik elulooraamat

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal peaks avalikkuse ette jõudma president Toomas Hendrik Ilvese mitteametlik elulooraamat.

Kahetuhandelise tiraažiga raamatu «Toomas Hendrik Ilves. Kikilipsu taga. Presidendi elu lugu» annab välja kirjastus Fookus Meedia ning selle autoriteks on endised ja praegused ajakirjanikud Anneli Aasmäe, Kai Kalamees, Kärt Blumberg, Kirsti Vainküla ja Krister Kivi.

Fookus Meedia juhataja Siim Saidla ütles Postimehele, et praegu trükis olev raamat peaks jõudma raamatukauplustesse juba selle nädala jooksul.

Saidla sõnul on tegu nii-öelda mitteametliku elulooraamatuga, mille koostamiseks president ise pole intervjuud andnud. Samas on käsikiri tema sõnul presidendi kantseleis üle loetud ja tehtud sinna ka faktiparandusi.

Autorite sõnul kirjeldab raamat president Ilvese seni avalikkuse eest varjul olnud külgi. Nad küsisid, mida inimesed õigupoolest oma presidendist teavad peale selle, et ta kannab kikilipsu ja huvitub moodsast Eesti muusikast.

«Kui palju me teame hetkedest ja olukordadest, mis on teda mõjutanud ning suunanud? Sõpradest ja kaasteelistest, kes on teda inspireerinud ning tagant utsitanud? Ideedest ja mõtetest, millele pühendumine on tema silmad sädelema ning südame hüppama pannud? Kõige selleta oleks Toomas Hendrik Ilves hoopis teistsugune mees, kui ta on täna,» märkisid nad raamatututvustuses.

Samuti lubasid autorid raamatus vastuseid, kuidas sai pikajuukselisest, vigast eesti keelt kõnelevast ja väliseestlastele pentsikult mõjuvast boheemlaslikust noorukist, kes keskkoolipäevil rokkmuusikat mängitades tüdrukute südameid murdis, suur Eesti patrioot ja tagatipuks ka riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles