Knapsi surma ei põhjustanud terviserike, prokuratuur uurib tööohutusnõuete eiramist

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuker Marko Knaps kaotas elu 16. augustil 2012 demineerimisülesandel Kakumäe lahes. Knaps avastati 25 meetri sügavuselt teadvusetuna pärast seda, kui ta polnud vastanud kaaslaste kontrolltõmmetele.
Tuuker Marko Knaps kaotas elu 16. augustil 2012 demineerimisülesandel Kakumäe lahes. Knaps avastati 25 meetri sügavuselt teadvusetuna pärast seda, kui ta polnud vastanud kaaslaste kontrolltõmmetele. Foto: Andres Haabu / Postimees

Põhja prokuratuur alustas neljapäeval Tallinna lahel hukkunud tuukri Marko Knapsi hukkumise asjus kriminaalmenetlust tööohutusnõuete eiramise paragrahvi järgi. Lahang mehe terviseriket ei tuvastanud.

Prokuratuuri pressiesindaja Carol Merzini sõnul alustati menetlust karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis käsitleb töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm.

16. augustil esimese uurimistoiminguga alustatud kriminaalmenetlust otsustati täna jätkata, kuna valminud lahanguakt ei tuvastanud, et mereväetuukri teadvuse kadumise oleks põhjustanud terviserike. Menetluse eesmärk on surmaga lõppenud õnnetuse põhjused välja selgitada.

22-aastane Mereväe Miinilaevade Divisjoni tuukrigrupi tuuker Marko Knaps hukkus läinud neljapäeva pärastlõunal Tallinna lahel, pooleteise meremiili kaugusel Kakumäe poolsaare tipust, kus ta valmistas 23 meetri sügavusel merepõhjas ette lennukipommide õhkimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles