Politsei Savisaare televisioonis näidatud parkimisrikkumisi ei menetle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar istumas autorooli.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar istumas autorooli. Foto: Mihkel Maripuu

Eile näitas TV3 saade «Omakohus», kuidas Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar rikkus eelmisel nädalal Tallinna kesklinnas parkimiskorda, politsei nende tõendite alusel menetluse alustamist otstarbekaks ei pea.

Juuli algul vaidlustas Savisaar talle politsei poolt kiiruseületamise eest määratud karistuse, 320-eurose trahvi ja kahekuulise sõidukijuhtimisõiguse peatamise. Karistuse määras politsei linnapeale 6. juuni kiiruseületamise eest, kui Savisaar sõitis 50 km/h alas kiirusega 84 +/-3 km/h. Seni, kuni kohtuveskid vaidlust jahvatavad, Savisaare karistus jõustunud pole ning ta võib autot juhtida. Eile TV3 eetris näidatud kaadrid linnapea parkimisrikkumistest kohtu otsust ega ka võimalikke järgmisi kiiruseületamise eest määratavaid karistusi ei mõjuta.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) korrakaitsepolitsei valdkonna pressiesindaja Tuuli Annama selgitas, et parkimiskorrarikkumised kiiruseületamiste eest karistuse määramisel mõju ei oma. «Parkimine ja kiiruseületamised on erinevad asjad ning üksteist ei mõjuta,» ütles Annama.

Ka PPA põhja prefektuur ei ole väärteomenetlust alustanud. Pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul näeb politsei igapäevaselt ka linnakaamerate abil mitmeid parkimisreeglite eiramisi ning teisi vähemohtlikke liiklusrikkumisi. Neile ei jõua politseipatrullid alati reageerida ning politsei hinnangul pole neid juhtumeid otstarbekas hiljem videopildi alusel menetleda.

«Usume, et see, et avalikkus liiklusrikkumisele tähelepanu juhtis, on eksijale piisav karistus,» lausus Kahro.

«Linnapea eirab antud juhul peatumis- ja parkimisnõudeid. Need reeglid, mille järgi me igapäevaselt liikleme, on paika pandud kindlatel põhjustel ning kehtivad kõigile. Selge on see, et liiklejale selline käitumine au ei tee,» märkis kesklinna politseijaoskonna juht Valter Pärn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles