Kommersant jäi küberrünnakute laviini alla

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommersandis avaldatud lugu Naši küberrünnakutest Eesti vastu.
Kommersandis avaldatud lugu Naši küberrünnakutest Eesti vastu. Foto: kommersant.ru

Vene meedia teatel oli kohaliku päevalehe Kommersant internetikülg peaaegu kolm ööpäeva järjest maas katkematute küberrünnakute tõttu, mis algasid eelmise nädala lõpul. Samasugused rünnakud tabasid ajalehte ka mullu kevadel.


Interfax teatas, et väljaande veebiversioonile polnud külastajatel võimalik ligi pääseda terve nädalavahetuse ja ka esmaspäeva esimese poole vältel. Lehe taasavamise katsed nurjusid üksteise järel ning ajalehe kirjastaja sõnul olid selle põhjuseks üha uued ja uued rünnakud väljastpoolt.

Kommersandi veebilehe peatoimetaja Pavel Tšernikov ütles, et probleemid algasid laupäeva hommikul ja olid tingitud «väga võimsatest ja hästi organiseeritud DDoS-rünnakutest», mis ei tahtnud katkeda.

«Meie spetsialistid teevad kõik võimaliku nende tagasilöömiseks, aga sellisel tasemel rünnakutega võitlemine on sisuliselt tulutu,» nentis ta. Esialgu pole teada, kust rünnakud tulid, kuid toimetaja sõnul on võimalus see kindlaks teha seda suurem, mida kauem nad toimuvad.

Kommersandi kirjastuse peadirektor Demjan Kudrjatsov märkis oma blogis, et küberrünnakud algasid pärast seda, kui lehe reedeses numbris oli avaldatud materjale noorteorganisatsiooni Naši liikmete kahe aasta tagustest küberrünnakutest Eesti vastu. Leht saadi uuesti tööle alles täna õhtupoolikul.

Naši esindajad teatasid juba, et neil pole Kommersandi ründamisega miskit pistmist. «Meil pole sellega mingisugust seost,» ütles liikumise pressisekretär Kristina Potuptšik agentuurile Interfax.

«Kommersant on väärikas ja sõltumatu ajaleht ja selle ründamiseks pole liikumisel Naši vajadust,» väitis ka Kremli-meelse ja läänevaenuliku ühenduse komissar Konstantin Goloskokov, kes on ise tunnistanud, et korraldas küberrünnakuid Eesti vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles