Ajaleht viitas Reformierakonna kriminaalmenetluse ja partei seostele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Äripäev kirjutab, et Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks algatatud kriminaalmenetluse kohtueelset uurimist läbi viiva keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juhi Mati Ombleri vend kuulub 1994. aastast Reformierakonda ning on parteid varem ka rahaliselt toetanud.

Ajalehe teatel töödeldakse ja analüüsitakse Mati Ombleri vastutusalas erakonna kontorist kaasa viidud tõendeid ning talle alluvad uurijad, kes on üle kuulanud kriminaalasjas kahtlustatava justiitsminister Kristen Michali ja riigikogu liikme Kalev Lillo ning ka näiteks tunnistusi andnud riigikogu saadiku Taavi Rõivase.

Mati Ombleri vend Avo Ombler on olnud samas seotud nii Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi kui partei mõjuka liikme, ettevõtja Neinar Seliga, olles muu hulgas olnud nende ettevõtetes audiitor, märgib leht.

Avo Ombler jäi seostest rääkides kidakeelseks, kuid Mati Ombler kinnitas ajalehele, et reformierakondlased ei ole partei rahastamise uurimisel püüdnud teda mõjutada. Ta ütles, et on büroo juhina küll kursis büroo menetluses olevate asjadega, kuid ei osalenud Michali, Lillo ega Rõivase ülekuulamisel, ei esitanud neile küsimusi ega ole suunanud ka uurijaid küsimuste esitamisel.

Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks alustas prokuratuur kriminaalmenetlust tänavu mais pärast riigikogu endise liikme, reformierakondlase Silver Meikari arvamusloo ilmumist Postimehes. Meikar kirjutas toona, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi tema sõnul Kristen Michal ning raha vahendajaks oli Kalev Lillo. Kriminaalasja uurimisasutuseks määras prokuratuur keskkriminaalpolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles