Prantsusmaa toetab osalist lennukeeldu Süüria kohal

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlased uurivad 21. augusti õhurünnakus purustatud maju Deraa lähistel Dealis.
Süürlased uurivad 21. augusti õhurünnakus purustatud maju Deraa lähistel Dealis. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa teatas valmisolekust kehtestada Süüria kohal osaline lennukeeld, et tugevdada survet president Bashar al-Assadi valitsusele.

Kaitseminister Jean-Yves Le Drian ärgitas eile rahvusvahelist üldsust kaaluma toetuse avaldamist lennukeelutsoonide kehtestamisele mitmes Süüria regioonis, vahendas AFP.

Samas ta hoiatas, et kogu Süüria õhuruumi sulgemine tähendaks sama kui «sõtta minekut». Le Drian lisas, et see vajaks nõusolekut rahvusvaheliselt koalitsioonilt, aga seda pole veel olemas.

USA välisminister Hillary Clinton on samuti öelnud, et Washington kaalub Süüria õhuruumi osalist sulgemist.

Süürias sai eilsetest pommirünnakutes ja kokkupõrgetes surma ligikaudu sada inimest, kinnitas Süüria inimõigustele keskendunud organisatsioon. Verevalamisega samal ajal lahkusid riigist viimased ÜRO vaatlejad.

Venemaa on teatanud, et teeb Damaskusega koostööd selles vallas, et keemiarelvade varud püsiksid kontrolli all. Moskva kinnitusel on Süüria võimud lubanud, et reservi ei kasutada ega liigutata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles