Viitna kaitsealalt varastati külastajaid loendav matt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK Matkarada - kaardid läbitud teekonnaga päevade kaupa
RMK Matkarada - kaardid läbitud teekonnaga päevade kaupa Foto: RMK Matkatee

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) ida prefektuur teatas täna hommikul, et eelmisel nädalavahetusel, ööl vastu 19. augustit varastati Kadrina vallas Viitna maastikukaitsealalt külastajate loendur.

Maastikukaitseala hooldavale riigimetsa majandamise keskusele (RMK) tekitati vargusega kahju ligi 1000 euro ulatuses.

Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist selgitas, et politseile tulnud avalduse kohaselt varastati külastajate arvu loendav matt, mis reageerib kui sellele astutakse ning annab seejärel signaali loendurisse.

RMK kommunikatsiooniosakonna juhataja Mari-Liis Kitter rõhutas, et varastatud Visit-Mat loendurimatiga pole kurjategijal midagi peale hakata, sest seda pole kellelegi edasi müüa ning sealt pole mõtet otsida ka metalli või muud musta turu jaoks väärtuslikku.

«Ka antud juhtumi puhul ei oska me arvata, milleks muuks seda edaspidi kasutada võiks kui maastikul liikuvate inimeste loendamiseks,» lausus ta.

RMK on loodusaladele paigaldanud üle 100 erinevat tüüpi loenduri ning nende lõhkumise või vargusega tekitatakse RMK-le 100-1000 euro suurune kahju.

Kitter märkis, et asjade vargus külastusobjektidelt ei ole nende jaoks tavapärane, tegemist oli . RMK jaoks esmakordse juhtumiga, kus selline loendur tervikuna on varastatud.

«Varemalt on tulnud ette üksikuid juhtumeid, kus loenduri nähtavaid osi on lõhutud, aga seda ilmselt mitte teadlikult loendurit lõhkudes,» sõnas ta. Kitter lisas, et RMK loodusvahid teevad hooajal pidevalt ringsõite, et objektide seisukorrast operatiivset ülevaadet saada. Samuti on igal objektil kindel hooldaja, kes sõltuvalt selle külastatavusest vaatab piirkonna üle kuni viis korda nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles