Norra kohtupsühhiaater: Behring Breiviki karistus oli õige

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oslo kohtumaja
Oslo kohtumaja Foto: SCANPIX

Norra psühhiaatriavaldkonna eksperdi Kjersti Narudi sõnul on Anders Behring Breivikile määratud karistus õige.

Narud on tuntud kohtupsühhiaatria asjatundja, kuid oma arvamust pole ta Breiviki kohta otseselt avaldanud. Nüüd rääkis ta, et arvas juba ammu, et mees oli oma tegu sooritades terve, vahendasid uudisteagentuurid NTB ja TT.

«Kui tal ongi olnud hallutsinatsioone, psühhoos või poliitiline jälitusmaania, siis pole ta olnud nii ebasüstemaatiline, et see oleks teinud temast psühhoosi all kannatava inimese kohtupsühhiaatri hinnangul.»

«Meil on kaks psühhiaatrite raportit ja grupp muid tunnistajaid, politseitunnistajaid, Ila (vangla) meditsiinimeeskond ja keegi pole näinud psühhoosist märkigi,» loetles Narud.

Eksperdi sõnul on Breivik olnud esinemiste ajal talitsetud, järjekindel ja terviklik. «Ma ei välista, et tal oli rünnaku ajal mingil moel psühhoos. Kui seda mitte niisuguses ulatuses, et ta oleks olnud teo ajal süüdimatu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles